(REVIEW TH) Norah Wax & Dianz Vitamin

dua produk tempatan pilihan Tsumiki~
tried and tested!

tadaaaaaaaaaaaaaaaa

kebabommm


Norah Organic Hair Removal dan Dianz Vitamin C + E are now my favourite. Selepas sebulan cuba, memang puas hati dengan hasilnya.

Norah Organic Hair Removal (yang botol kaca tu) sebenarnya organic wax yang diperbuat dari madu, tea tree dan lemon. khas untuk mencabut bulu-bulu badan dari akar. 

Dengan Norah wax ni lah, Tsumiki terus campak pencukur dalam tong sampah. Sebab, bagi Tsumiki, waxing lebih baik berbanding mencukur. Tsumiki terjumpa produk ni dalam Instagram dari profile HQ utama Norah wax ni.

Terfikir nak cuba waxing pun sebab Tsumiki mengalami sedikit malapetaka dengan mencukur (paham-paham je ler ye). Serik dah. sampai sebulan ada masalah razor bumps kat bahagian badan yang dicukur. Lagi bangang Tsumiki sebab tak pastikan pencukur masih tajam atau tidak. 

Kalau cukur pakai pencukur tumpul, memang teruk akibatnya pada kulit. :(

Buat masa ni Tsumiki cuba Norah Wax jenis cold wax yang mana dia tidak perlu dipanaskan - boleh terus guna on-the-go. Kalau jenis hot wax, kena panaskan dulu baru boleh pakai. Tapi memandang Tsumiki berjinak-jinak dalam waxing ni, elok pakai cold wax dulu, menurut nasihat tauke Norah wax ni sendiri. 

Dan satu lagi, time urusan nak membeli Norah Wax secara online ni, memang dapat layanan superb dari penjualnya. Mesra pelanggan suungguhhhh. (bewitched terus)

Now, Dianz Vitamin (yang botol ungu). Mula-mula jumpa supplimen ni kat FB. Kecoh jugak duk promote produk ni siap dengan testimoni bagai.

Teringin nak cuba sebab dulu memang Tsumiki makan supplimen vitamin C masa zaman sekolah. Tapi bila Tsumiki berhenti makan, muka naik jerawat gilavavi, pastu mudah dapat flu.

Jadi Tsumiki mula balik makan supplimen vitamin C dengan Dianz Vitamin.

Alhamdulilah, setelah sebulan lebih dan habis sebotol, nampaklah bilangan jerawat tumbuh semakin berkurangan. yeahhoooooooooooo
Sekarang sambung botol kedua. Moga-moga baik saja nak menjaga kecantikan diri ni. heheheewhehwehwhwhewe

Norah Wax harga RM35 satu botol tu, Dianz Vitamin pulak RM45/30biji sebotol dan RM90/60 bij sebotol. For more details boleh cari kat FB atau Instagram tentang produk ni.

saja nak share. kbai

No comments:

copyright © . all rights reserved. designed by Color and Code

grid layout coding by helpblogger.com