(REVIEW TH) SAFI skincare

tak tau nak update apa, makanya kita tiru sikit ala-ala beauty blog giteww

kita student lagi, kekadang takdak duit nak beli mahal2 punya.

well, kita adalah cuba guna SAFI :3

sapa pernah pakai SAFI gak? meh high fiveeeeee

geng-geng muka Tsumiki
yeahh. SAFI SAFI SAFI.

Sejak sekolah menengah, Tsumiki mula pakai rangkaian produk SAFI ni, sebab itulah yang paling mampu nak beli pun. Mula pakai pencuci muka dengan pencuci muka jenama CNI (tak taulah korang tau ke tak heee), dan agak bagus jugalah pencuci tu, dia macam okeylah dengan semua jenis muka.

Bagi Tsumiki, SAFI okey gak. ni salah satu jenama dari Malaysia yang Tsumiki percaya. lagi-lagi Tsumiki pulak jenis tak berani nak cuba jenama lain. Kulit Tsumiki pun jenis yang agak sensitif jugak la (kena sunburn sikit dah gatai2 adoih -_- )

Tsumiki pernah try Garnier masa awal nak masuk Diploma, tapi mashaAllah daripada muka tak berjerawat tetiba wujud pula jerawat, terutamanya atas dahi. uyooooo masa tu gelabah betoi O_O

pastu tukar SAFI balik, terus okey sikit. tapi jerawat tu masih ada kadang-kadang terutamanya masa datang bulan. haishhh. jerawat oii. stress

lama sangat pakai SAFI ni. tetiba bila dah nak masuk degree tu muka makin lama tetiba ada jerawat, muka makin kering. tak tahu kenapa. mungkin sebab cara hidup yang tak berapa sihat? yelah, student kan.. makan tak jaga, tidur tak jaga. tak taulah kalau dah lama sangat pakai SAFI muka dah immune sangat pastu dia dah tak berkesan (ehhh biar betul?) tapi SAFI masih okey lah sebenarnya.

sejak dari tu, Tsumiki fikir mungkin Tsumiki kena look forward kat jenama lain pulak. Kena korban duit sikitlah untuk produk kecantikan, sebab Tsumiki bukan jenis yang pakai makeup. Makan pun dah makin tak terjaga balik, mungkin sebab tu lah kot muka Tsumiki tak selamanya okey. dengan stress management yang tak terurus bila dah nak habis degree ni. grrr

baru sedar jenis kulit Tsumiki ni dah jadi combination skin. dulu muka normal je, tak berminyak sangat pun, tapi sekarang dah tak seimbang. tak tau kenapa (=="). mungkin satu lagi sebab fakto usia semakin meningkat? who knows kan? hmmm

jadi kesimpulannya, SAFI banyak membantu Tsumiki masa zaman puberty dulu. sekarang dah tak pakai dah. Tsumiki pakai jenama lain dah.

takpalah. insyaAllah nanti Tsumiki kongsilah jenama apa yang Tsumiki nak try nanti.

apapun, bagi Tsumiki, SAFI adalah salah satu jenama tempatan yang bagus jugak tau. :)


2

dasar pemalas

rupa terbaru Tsumiki


yeah dapat gak update blog. sorry for the long wait and long hiatus guys~

Tsumiki sibuk bebenor sejak dah nak habis degree ni. Makin lama makin sebok seseboknya.

trying to find the right time to renew the blog, membersihkan sarang labah2 dan habok yang sewaktu dengannya.

yeahhh new blog design! (template je pun. ceit)

internet tak kaya buat masa ni, memang Tsumiki terpaksa tangguh banyak kali nak update blog, perkembangan dan perkongsian Tsumiki. sorry tauuu tautuatuautauuuu.

okey papai
0

copyright © . all rights reserved. designed by Color and Code

grid layout coding by helpblogger.com