interview. next week!

masuk je 13hb disember i'm very sure that portal kemasukan uitm menjadi siput sedut bukan?
hahaha. tak pun. tengah online pukul 2 pagi pada 13hb disember ni terus terfikir nak check hebahan temuduga tu.

dah masuk ic semua pastu check la. dia cakap 

"harap maaf, permohonan anda tidak berjaya"

T___________T

okey mata dah berair. cuba lagi, pun tak dapat, mata dah jadi lopak air tengah jalan. cuba punya cuba pun sama jugak. okey mata dah jadi kolam renang

terus amik handset msg BFF tanya pasal hebahan ni. dia kata 

"maybe tak bukak lagi kot. pukul 3 ptg baru boleh check"  

hhmmm ayat nak sedapkan hati. okey fine. tunggu sampai keesokannya, memang malam tu insomnia terus. pastu esoknya check fb, tengok2 ada org dah update pasal hebahan tu siap print screen lg. aku pun terus check.

okey... masuk portal, taip ic semua pastu check. jantung macam tercabut

satu, dua, tigaaaaaaaa

yeayy!!!! Alhamdulilah, dapat pergi temuduga!!!!!! :)

yeay yeay

fuhhh.... next week je. tak lama lagi kot! XD aku kena prepare betul utk temuduga tu. serius tak tau temuduga tu macam mana. tapi katanya ada ujian melukis. melukis tu insyaAllah bleh lepas la, tapi interviewnya?? agak2 bleh ke tak tu.

one of my skethceshecehs

since primary school lagi minat bidang ni. cuma tak tau la kenapa tak terfikir sangat nak ambik bidang ni masa diploma. kalau ada pun kat uni swasta kan. ragu2 la nak amik jugak kadang2, tapi minat ada sebenarnya. dulu diploma amik Pengurusan Industri Kreatif kat fakulti yang sama. tak sambung bidang ni sebab half-hearted sangat disebabkan suasana orang. best juga sebenarnya pengurusan mengurus teater, event dan sebagainya, tapi nak mengadap orang macam2 kerenah (macamlah aku baik sgt). honestly, aku lebih suka menonton sebuah teater daripada menguruskan sebuah teater. dan aku introvert sangat, dah penat nak layan orang diva2 hahahaa

ohyeahh!!!

but sekarang dah nak masuk degree, so apa lagi? nampak je ada degree for Animasi terus kejar peluang untuk masuk bidang ni walaupun bidang ni agak sukar sesetengah kata. yeahh, memang susah, tapi selagi minat, insyaAllah boleh. 

pengalaman interview pun. ada laa dalam 3 kali... paling susah interview masa apply masuk TESL kat ipg dulu. speaking bohh. berdarah idung wo

interview UiTM ni pun rasanya speaking jugak kan? hmm.. have no idea for that. just prepare 2 sketchbook aku suka lukis2 tu, dokumen2 penting yang dia suruh bawak, pastu my resume sket. pastu attire yang sesuai, takkan tak pakai pape plak kan XD hmm interview yang ni macam lain sket so rasa blanko jugak kadang2

kawan2 ada idea? ada jugak baca entry2 pasal interview kat Fakulti Filem Teater dan Animasi UiTM ni. banyak yang penulisan artistik. animasi tarak. ayyo.

T______T

wish me the best heh? aamin InsyaAllah boleh! :D 
Allah knows the best for me, I'll always believe in Him.

chaiyokkk chaiyokk!

9 comments:

TeTo YakSa said...

Tahniah dan selamat maju jaya.. hehehe

tsumiki hajira said...

thanks banget ye teto! :D

Kak Tie said...

tahniah

tsumiki hajira said...

thanks kak tie~ :)

zulhilmi tempoyak said...

best of luck awok2... :D

tsumiki hajira said...

thanks zulhilmi tempoyak! uhuhuu XD

Azamirul said...

Tahniah Zira.. :')
Semoga tercapai segala cita2 yg diimpikan..
InsyaAllah amiin.. ^^

Azamirul said...

Tahniah Zira.. :')
Semoga tercapai segala cita2 yg diimpikan..
InsyaAllah amiin.. ^^

tsumiki hajira said...

terima kasih azam.. :)

copyright © . all rights reserved. designed by Color and Code

grid layout coding by helpblogger.com