KONWANIS 2014

POST BASI! YEAYYYYYHHOOOO

KONWANIS 2014 @MMU Cyberjaya... stands for Konvensyen Wanita Islam 2014.
best program ni uolls~

posto posto~~


tengah-tengah geram frust menonggeng golek golek dgn assignment tu ternampak la poster pasal KONWANIS ni.. fikir banyak kali jugak la nak pegi takut clash dgn kerja ke ape ke *kononnya busy sgt

last-last pakat ngn housemate 2 org pergi. bayar yuran rm35 sebab dah jadi ahli PEMBINA (Persatuan Belia Islam Nasional) under UiTM. kalau ikutkan yuran asalnya rm150 tak silap.

so apa lagi, naik bas vrooom vrooom pi sana laa haaaaa~

Program ni dari pagi sampai petang, memang padat dengan ilmu dan perkongsian dari yang lebih pakar. Ada jugak artis dijemput... Kak Heliza Helmi dgn Kak Ezani Masterchef tu huhuhuu.. Kak Amie Sofea pun ada jadi pengantara panel. memang gandingan mantop sekali.

bertambah best bila program hanya untuk gegirls sahaja. XD

the tentative of the programmmm

Iyelah bila dengar aje ceramah.. mata ni tak reti nak bukak luas-luas kekadang.. takpun berzikir sorang2.. namun! berjaya jugak bertahan dan fokus masa tu.. cuba catat la apa yang patut.. biasalah, arts student kan cepat boring dengan benda ilmiah macam ni, tahu nak berhiburrrr je~ *mengata diri sendiri kikikiki

tapi betui laaaa kan kan kan? ^ ^"

at least dapatla ketenangan sikit.. daripada duk layan assignment + presentation + test semua yang menyemakkan kepala buat sementara waktu tu.. ayoooyoooo~ selain dari perkongsian ilmu, ada jugak booth jualan jual macam-macam dan juga booth-booth yang padat dgn informasi. dapat la beli benda-benda rare yang takde di kedai2 berhampiran :D

part yang paling best masa kak Heliza bercakap. kelakor nak mampuih! tapi sayangnya dia ada sekejap je sebab dia terpaksa balik awal sebab ada hal. alaaa tak sempat nak amik gambar dengan artis feveret ni minat dia dari AF lagi kot! part yang best lg yg pasal feminisme yang keterlaluan tu. sebenarnya banyak lagi benda best =="

happy faces *me in shawl*
apepun semua BEST! haishhhh rasa happy sgt bila  dapat untuk join program-program mcm ni. biar badan tu duduk diam sikit (padahal tersengguk2)

woot woot~

0

degree, tak seindah yang kusangka.

haishhh asyik tak sempat je nak update belog sekarang! sorilah kawan2, internet laju macam kura2 plus banyak benda nak kena setel ni :'O

oleh itu, izinkan aku buang masa korang kejap untuk luahan perasaan jiwa dan raga aku nih~

degree ni bukan seperti mana yang aku bayangkan masa aku kat diploma dulu. perbezaan pun memang ketara walaupun baru SEMESTER 1. grrrrr

kajian tempatan

benda yang paling aku steress ialah... kerja berkumpulan. aaaaaaarggghghghhh honestly aku memang tak suka tak suka tak suka tak suka kerja berkumpulan sejak dari dulu! sebab aku lebih senang bersendirian. tapi as long as kumpulan tu ok, aku takdelah tak suka sampai tahap taknak buat kerja langsung kan. kadang2 kita takde ruang nak perform, takde ruang nak menyerlahkan diri.

yang paling sedih bila walaupun aku dah masuk kelas animasi, aku tak tau ntah kenapa hati aku masih kat performing arts. setahu aku, aku takdelah belajar mendalam sgt pasal tu, tapi mungkin masa diploma dah terbiasa menyanyi menari berlakon semua tu. kali ni aku dah stop, tapi cuba cari peluang nak aktifkan balek. malangnya aku tak de masa dan kerja pack sangat2 T__T


tambah-tambah bila dah tukar course ni, nak sesuaikan diri dengan persekitaran tu ambik masa sikit. dengan cara belajar. dengan kawan-kawan. dengan lecturer.

iyelah, dulu belajar kemain bising gila nak mampuihhh. dah biasa dikelilingi dengan orang-orang yang cuba cari gado.. masuk degree aku dah start jadik skema balek hahaha 

kali ni banyak betul melukis. tak kisah langsung melukis banyak-banyak ni, cuma tulah rasa sedih sikit sebab takde basic langsung. rupanya ada beza melukis untuk seni dan melukis untuk animasi. selama ni kemain redahhhhhh je. risau betul dengan markah nanti bila lecturer kata lukisan tak berapa nak menjadi. uwaaaaaaa serius takde basic

kekadang adalah terselit rasa nak give up. rasa macam menyesal pun ada la sebab tak sambung Pengurusan Seni tu. tapi try jugak motivate diri la. cuba igtkan diri, Allah tahu apa yg terbaik untuk aku dan tahu mana nak letak aku ni.. kalau di sini lah aku, aku kenalah buat sesuatu kan. mana taknya aku dah lama berangan nak jadi part of animation industry suatu hari nanti. 

whwhwuuwuwuukusssssss sfufususufshhshshshhsshhhhhhh pergi mati rasa itu!!! pergi matiiiii!!!!!!!!

*tiup diri sendiri*

aku cubalah buat yang terbaik, insyaAllah aku cuba. aku cuba usaha pastikan pointer lebih 3.5 at least.. aku betul2 nak maju time degree ni T__________T

huishhh time degree ni memang kena serisuusususususuusus!! aku banyak betul buat onar kali ni~ itulah, dah terbiasa sangat buat assignment last minute! buat drawings pun last minute jugak! pendek katanya aku ni "mother of last minute"! haaiaiaiaiiaiaaiiaiaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

*berteriak sampai bergegor bilik*

dan akhirnya aku baru tersedar lagi terantok last minute tu lah yang memakan diri aku.

-THE END-


Kerana sesungguhnya sesudah kesulitan itu ada kemudahan, sesungguhnya sesudah kesulitan itu ada kemudahan.”
(Surah al-Insyirah: 5-6)

2

beginilah rasanya

beginilah rasanyaaaaaa, dejavu sentiasaaaaa! masa diploma dulu, setiap kali masuk semester baru memang akan rasa kebaharuan setiap semester~

*kebaharuan pun boleh -.- *

BEGINILAHHH RASANYAAAAAA~

gwhhahahhahaa

daftar kolej pun sudah, daftar uitm pun sudah, tunjuk muka kat kaunter HEA pun sudah. sekarang ni ada program pulaaaa. alaaaa awal2 masuk ni standard la ada program itu ini. tapi bukan MDS (Minggu Destini Siswa) tau, sebab aku kan diploma kat UiTM jugak. ni program biasa2 je, banyak taklimat. hohoi.

dengar taklimat ni memang mengingatkan aku masa awal2 MDS. banyak sgt taklimat. taklimat pasal fakulti, pasal orang2 atas fakulti, pasal daftar kursus online, library kat UiTM, kemahiran insaniah dan bla bla bla. memang ini kali kedua mendengarnya, so agak bosan sedikit la, tapi dengar je la kot2 lupa kan. heehehe. time tgh dgr org membebel tu kita buat benda lain. eh eh.

perasan jugak ramai kawan2 yang aku kenal masa diploma dulu dah tak nampak batang idungnya. tak sambung sini la kot. mungkin sambung lain. mungkin tak sambung. dan ketiadaan diorang membuatkan suasana memang amat berbeza sekali... ya, emangnya sangat berbedaaaaa!!!

exactly macam muka aku haritu

berikut adalah laporan orang terkezut masuk degree;

1) fening fening dengan urusan rasmi

urusan rasmi dgn UiTM iaitu daftar itu daftar ini daftar segala mak nenek yang perlu didaftar, walaupun dah penah diploma di UiTM namun short term memory loss. daftar semua benda macam budak baru nak masuk.

ptpptptptpptptptptn pun baru mintak. tp Alhamdulilah, semua setel dengan baik dengan jayanya dengan happynya.

2) new classmates

yang ni perubahan yang paaaaaaaaaaaling ketara. iyelah, sebelum classmates semuanya jenis yang huha huha. sekarang dah masuk jurusan Animasi, semuanya krik krik krik. hehehe. sian kita sorang2. tak tau cmner nak start dulu. 

tapi apepun diorang fabulus

3) new housemates

housemates semuanya budak sama batch dengan aku masa waktu diploma dulu. Sorang je fakulti lain. tapi okeylah, at least dah kenal sesama sendiri.

4) dan semestinya, new course. HAHA

ppuhhhh! bercakap pasal degree aku ni, aku kaku seketika. cam tak caya dah bertukar bidang. tapi bidang yang aku minat la. dari dulu Diploma Pengurusan Seni, sekarang dah Ijazah Sarjana Muda Animasi & Teknologi Skrin. memang dah lama kejar bidang ni, since kecik lagi duk bermimpi nak buat kartun.

5) new me!

aku tak tahu la apa yg baru dalam diri aku cuma kali ni kehyperan tu dah terkawal sikit la. dulu lagi hyper super duper muper thunder typhoon kuci kuci hyper.

6) kuliah sana sini.

kuliah bertambah tambah hah! ada 10 subjek nak kena lepas sem ni ayoyooyoyoyo. again i am hoping and struggling again for dean's list. Amin!

7) lifestyle berubah.

dulu kita byk bergerak, sekarang tangan je yg byk bergerak sebab banyak buat drawings. seriously i enjoyed drawing so much ngeggehgehhgehghehehh

makan pun still kena control la, air pulak kena catu kat sini. catu pun selang 2 hari 2 hari, jadi takdelah masalah besor mana pun. assignment dah start menggunung dengan sendirinya

#                 #                #

hmm. itu je lah dpt conclude buat masa ni. sapa2 yg nak tahu lebih pasal course yang aku bawak kt UiTM ni tanya je ok ok ok ok?? ^_^

aku akui la, aku mmg takde basic animation dgn drawing. stakat melukis tu boleh la. tp animation 2d pun tak lepas lagi acano.. dah name pun pelajar degree yg masih belajar kan. asal minat dah de insyaAllah kita boleh belajar dan terus belajar seperti mana yg patut~

pray for me ok! :D

ececey

5

copyright © . all rights reserved. designed by Color and Code

grid layout coding by helpblogger.com